IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:16 | 13 юли 2016
Обновен: 12:30 | 20 април 2024

8 г. затвор и 100 000 лв. глоба за турски шофьор, пренасял 42 килограма хероин

Камионът с наркотици е бил открит на ферибот в бургаското пристанище

По материала работи: Пламен Янков
8 г. затвор и 100 000 лв. глоба за турски шофьор, пренасял 42 килограма хероин

Турски шофьор, пренасял 42 кг. хероин, ще лежи 8 г. в затвора. Темраз Илбуга ще трябва да плати и 100 000 лв. глоба, пише "24 часа".

 

Днес той се призна за виновен пред Бургаския окръжен съд и се споразумя с прокуратурата.

 

Илбуга е подсъдим за това, че на 2 октомври м.г. опитал да пренесе 42 кг. хероин чрез собствения си влекач "Волво". Наркотикът бе открит при проверка в бургаското пристанище при пристигане на ферибота "Дружба" от Грузия, на който бил камионът на Темраз.

 

Според разследването хероинът е на стойност близо 4 млн. лв. Наркотикът е бил укрит в десетте ходови джанти на влекача. Дрогата е била надушена от митничарското куче Чарли, припомнят запознати.

 

Влекачът, който е с транзитни немски номера, ще бъде отнет в полза на държавата, уточняват от съда.

 

Към наложеното наказание от 8 г. затвор Бургаският окръжен съд приведе в изпълнение отложеното наказание по предходна присъда за извършено престъпление от Илбуга, в размер от 1 година и 2 месеца.

 

Само пет месеца преди да бъде задъжан с хероина, турският шофьор е бил осъден условно в Свиленград за незаконно превеждане през границата на чужди лица без документ.

 

Днешното споразумение, одобрено от Бургаския окръжен съд, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Дни след като бе задържан, 56-годишният Илбуга твърдеше, че не знае за скрития наркотик. Той бил международен шофьор по линията Румъния-България с 30 г. стаж.

 

Като видял скрития в джантите на камиона хероин, Темраз предложил на полицаите да запечатат отново всичко и да изчакат предаването на пратката, за да арестуват истинските виновници. Това трябвало да стане в Пловдив.

 

"Ако го бяха направили, сега истинските виновници нямаше да си пият уискито край някой басеин", каза Темраз в съда.

Коментари

Новини Варна