IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
08:15 | 29 октомври 2014
Обновен: 01:55 | 26 март 2024

Проникнаха в мрежа на Белия дом

Взети са незабавни мерки за сигурност

По материала работи: Златина Добрева
Проникнаха в мрежа на Белия дом

Засилват се мерките за сигурност в правителствените сгради във Вашингтон и други големи градове на САЩ в отговор на "призивите на терористични организации за нападения" на американска територия и другаде. Това съобщи министърът на вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън, цитиран от Ройтерс.
"Предвид събитията по света благоразумието налага повишена бдителност в защита на обектите на федералното правителство и нашия персонал", се казва в съобщението на Джонсън, цитирано от БТА.
Подозрителна намеса в компютърна мрежа на Белия дом е открита и са били предприети контрамерки, съобщи източник от Белия дом. Източникът, пожелал анонимност, не каза кой е отговорен за външната намеса в незасекретената мрежа, която се използва от служителите в Изпълнителното бюро на федералното президентство.
По думите на източника към такива случаи се подхожда по правило "много сериозно" и затова са взети незабавни мерки за "оценяване и неутрализиране на дейността", които мерки продължават.

Коментари

Новини Варна