IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
20:42 | 30 октомври 2014
Обновен: 04:53 | 26 март 2024

Европа на изпит за кибер сигурността

Над 200 организации от общо 25 страни-членки на ЕС бяха подложени на мащабна кибер атака в рамките на най-голямото и комплексно учение

По материала работи: Юлиян Атанасов
Европа на изпит за кибер сигурността


Над 200 организации от общо 25 страни-членки на ЕС бяха подложени на мащабна кибер атака в рамките на най-голямото и комплексно учение, организирано от Европейската агенция за информационна сигурност (ENISA).
Под ударите на учението попадат силови ведомства, агенции, грижещи се за сигурността, министерства, телекомуникационни компании и доставчици на интернет услуги, предаде EurActiv, цитирани от actualno.com.
Всички страни-членки, с изключение на Белгия, Литва и Малта, участват в учението. Не е ясно защо въпросните три държави са отказали да участват.
До края на годината експерти на ENISA ще са готови с резултатите от днешното учение. Според Стив Пърсър, който е шеф на оперативното звено на ENISA, с все по-голямото разпространение на интернет се увеличават слабите точки, от които може да има натиск.

 

Коментари

Новини Варна