IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
13:21 | 2 ноември 2014
Обновен: 09:05 | 26 март 2024

Хелмут Кол критикува опитите за изолиране на Русия

В новата си книга "С грижа за Европа" (Aus Sorge um Europa) Хелмут Кол, който бе канцлер на Германия от 1982 до 1998 г., критикува опитите на Запада да изолира Русия, пише днес "Франкфуртер алгемайне цайтунг"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Хелмут Кол критикува опитите за изолиране на Русия


В новата си книга "С грижа за Европа" (Aus Sorge um Europa) Хелмут Кол, който бе канцлер на Германия от 1982 до 1998 г., критикува опитите на Запада да изолира Русия, пише днес "Франкфуртер алгемайне цайтунг", като помества извадки от нея. Западните страни можеха да предприемат по-разумни действия, изграждайки отношенията си с Русия в светлината на украинската криза, пише Кол, цитиран от БГНЕС.
Западът, както и Русия и Украйна, трябваше да е нащрек и да не допусне да изгубим онова, което вече сме постигнали, смята бившият германски канцлер.
Кол подлага на критика провеждането на срещата на върха на Г7 през юни без участието на Русия. По думите му решението за това е било "радикално и тежко".
Той критикува и правителството на своя приемник Герхард Шрьодер, върху който по негово мнение лежи отговорността за дълговата криза в еврозоната.
Официалното представяне на книгата е в понеделник.

 

Коментари

Новини Варна