IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:23 | 3 ноември 2014
Обновен: 21:25 | 20 април 2024

Заразен от ебола лекуват във Франция

Пореден заразен с ебола пациент е започнал лечение във Франция. Местните власти поясняват само, че той е работил за ООН, но засега не разкриват пола и името на пациента. Отбелязват обаче, че не е французин. Служителят на ООН се заразил в Сиера Леоне.

По материала работи: Пламен Янков
Заразен от ебола лекуват във Франция

Пореден заразен с ебола пациент е започнал лечение във Франция.

Местните власти поясняват само, че той е работил за ООН, но засега не разкриват пола и името на пациента. Отбелязват обаче, че не е французин.
Служителят на ООН се заразил в Сиера Леоне. Оттам бил транспортиран със специален самолет за лечение във Франция.
Пациентът е поставен под карантина в същата болница, в която в началото на октомври френската медицинска сестра, работила за “Лекари без граница”, беше излекувана от ебола.
Междувременно, в Турция симптоми на ебола показал 20-годишен, пристигнал от Мали.
Това е пореден случай на съседна на България стана, където се появява човек със симптоми на ебола.
В началото на октомври стана ясно, че в болница в Скопие е починал британски гражданин, хоспитализиран със симптоми на ебола.
Въпреки 48-часовата истерия, оказа се, че все пак човекът не е умрял от този вирус, стана ясно от резултатите на пробите, изпратени във Франкфурт.
В крайна сметка бе установено, че починалият мъж не е страдал от ебола, а от други заболявания. Имал е тежко увреждане на черния дроб, в следствие на дългогодишна злоупотреба с алкохол. Именно това е дало симптоми, подобни на тези на ебола.
В средата на октомври в болницата в Прищина също бе хоспитализиран пациент със симптоми на ебола.

Коментари

Новини Варна