IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
20:59 | 5 ноември 2014
Обновен: 22:34 | 20 април 2024

Злоупотреби за 7 млрд. евро в ЕС

Кристалина Георгиева гарантира това да не се случва повече.

По материала работи: Борис Проданов
Злоупотреби за 7 млрд. евро в ЕС

Европейският съюз е похарчил неправомерно около седем милиарда евро през 2013 г., съобщи Витор Калдейра - директор на независимата група одитори, проверявали сметките на Брюксел. Отсега нататък трябва да има по-внимателно управление и контрол на европейските фондове, заяви Калдейра, цитиран от БНР.
Европейската сметна палата съобщи, че две области, където най-често се допускат грешки с разходите, са регионалната политика с 6,9% и развитие на селските райони с 6,7%. Еврокомисарят за бюджета Кристалина Георгиева заяви, че Комисията ще направи повече, за да сложи край на грешките:
За мен това е от изключителна важност - да успеем да оползотворим напълно жертвите на нашите данъкоплатци и да спечелим доверието на жителите ни. Осъзнаваме, че ни предстои много работа.
Бюджетът на ЕС се дебатира в момент, когато икономиката на континента е в застой и много страни членки трябва да въведат строги ограничения на разходите.

Коментари

Новини Варна