IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:41 | 6 ноември 2014
Обновен: 19:09 | 16 април 2024

Арестуваха португалци, заробили 34 българи

Нашенците трябвало да берат кестени. Обещали им по 50 евро надница, давали им 25

По материала работи: Златина Добрева
Арестуваха португалци, заробили 34 българи

Трима португалци са арестувани по обвинение в трафик на хора и заробване на 34 българи в Браганка, на 490 км североизточно от Лисабон.

Португалската имиграционна служба съобщи, че е открила в района на Браганка 34 мъже и жени, които били заети в беритба на кестени и живеели при мизерни условия, предадoха Синхуа и БТА.
При обиските са иззети редица документи, доказващи експлоатация на чуждестранни граждани в селскостопанския сектор в района, казал източник от имиграционната служба, цитиран от в. "Журнал ди нотисиаш".
На българите били обещани по 50 евро надница за работата, преди да заминат за Португалия. Но им давали само половината сума, а освен това ги карали да плащат за храна и квартира, като по този начин на практика били превърнати в роби.
По случая започнало разследване след сигнал от местни жители, че в стаи от 10 кв. м спят по 8 българи в мизерни условия.

Коментари

Новини Варна