IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
16:59 | 6 ноември 2014
Обновен: 12:35 | 26 март 2024

Пускат две ваксини срещу ебола през 2015-a

В Либерия откриват нов център за лечение на заразените

По материала работи: Златина Добрева
Пускат две ваксини срещу ебола през 2015-a

Две ваксини срещу смъртоносния вирус ебола влизат в употреба през 2015 година. Това стана ясно след среща на върха на Световната здравна организация. По данни на организацията общият брой на смъртните случаи от вируса към 2 ноември е 4818, а броят на заразените е надминал 13 000.
От Световната здравна организация подчертават, че реалният брой на жертвите и заразените обаче може да надхвърля нейните оценки поради факта, че местните жители не винаги оповестяват властите за случаите.
В същото време в една от най-засегнатите държави от епидемията – Либерия, се открива нов център за лечение на заразени с вируса ебола.
Центърът е в столицата Монровия с общо 25 легла, а в него помощ ще могат да потърсят както местни жители, така и международни специалисти, които са се заразили, докато са помагали на свои пациенти. Финансирането е от американската армия и се ръководи от Корпуса за обществено здраве на Съединените щати.
Американският държавен глава Барак Обама поиска Конгресът да одобри 6,18 милиарда долара за борба със смъртоносния вирус. Обама настоява да бъдат предоставени 4,5 милиарда долара в отговор на разпространението на смъртоносната болест и още 1,5 милиарда за извънредни ситуации.
Междувременно в медийното пространство се появи изявление на жителка на Гана. То гласи, че вирусът ебола не съществува и не се разпространява. По думите й Червеният кръст е привнесъл това заболяване в четири конкретни страни по четири конкретни причини.

Коментари

Новини Варна