IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
09:42 | 8 ноември 2014
Обновен: 07:34 | 21 април 2024

Арестуваха джихадисти, готвили атентат срещу кралицата

Мъжете трябвало да атакуват Елизабет Втора с нож

По материала работи: Златина Добрева
Арестуваха джихадисти, готвили атентат срещу кралицата

Четирима последователи на радикалния ислям, които бяха арестувани в нощта на четвъртък срещу петък в Лондон, са планирали нападение срещу британската кралица Елизабет Втора, предаде ТАСС, като се позова на британския в. "Сън".
Мъжете трябвало да атакуват днес кралицата с нож. Засега Скотланд ярд не потвърждава информацията на таблоида, а само пояснява, че продължава разследването и обиските, свързани с арестите.
Задържаните са на възраст от 19 до 27 г. Според "Сън" те планирали да намушкат кралицата по време на Фестивала на британския кралски легион - армейско честване, което ще се състои днес в зала "Ройъл Албърт" и на което по план трябва да присъства британският монарх.
На събитието ще присъстват политици и знатни персони.
Накрая участниците и публиката ще запазят една минута мълчание в памет на военните, загинали през Първата световна война, пише БТА. През това време от тавана на залата ще се сипе дъжд от листа на макове - цветето, с което британците отдават почит на жертвите на първия глобален конфликт.

Коментари

Новини Варна