IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
15:38 | 8 ноември 2014
Обновен: 23:03 | 16 април 2024

Федерика Могерини: Палестинска държава трябва да има

Позицията се споделя от целия Европейски съюз

По материала работи: Златина Добрева
Федерика Могерини: Палестинска държава трябва да има

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини пледира днес за независима палестинска държава при първото си посещение в Ивицата Газа, предаде Франс прес.
"Палестинска държава е необходимо да има, такава е целта, тази позиция се споделя от целия Европейски съюз", каза Могерини на пресконференция в Газа. "Светът няма да понесе четвърта война" след три кървави израелски офанзиви в последните шест години, каза тя.
Визитата на Могерини протича на фона на поредна нощ на сблъсъци между палестинци и израелски полицаи по улиците на окупиран и анексиран от Израел Източен Ерусалим, отбелязват АФП и БТА.
22-годишен арабски израелец беше застрелян днес от израелската полиция, след като се опитал, както казват от полицията, да нападне с нож неин служител в Кфар Кана, село близо до Назарет в Северен Израел. Мъжът починал в болницата.
Израелското радио съобщи, че това предизвикало размирици, по време на които младежи замеряли с камъни полицаите и палели гуми.

Коментари

Новини Варна