IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
21:29 | 9 ноември 2014
Обновен: 23:51 | 16 април 2024

Съд отхвърли исковете за незабавното затваряне на изборните секции в Каталония

Партията „Единство, прогрес и демокрация” , след отварянето на избирателните секции, представи съдебен иск срещу Мас

По материала работи: Лиляна Трънкова
Съд отхвърли исковете за незабавното затваряне на изборните секции в Каталония

Съд в Барселона отхвърли исковете на две политически партии за незабавното затваряне на изборните секции, където се провежда допитването до общественото мнение относно независимостта на Каталония, както и да се възбуди дело срещу каталонския премиер Артур Мас, предаде РИА Новости.
Партията „Единство, прогрес и демокрация” , след отварянето на избирателните секции, представи съдебен иск срещу Мас, както и ръководителя да департамента по образование Ирене Ригау и ръководителя на департамента по вътрешни работи Рамон Еспедалер. Тя поиска силите на реда да затворят изборните участъци, да изнесат материалите за гласуване и да задържат доброволците, в случай на оказване на съпротива.
Друг иск е подаден от партията „Платформа за Каталония”, която поиска да бъде установена самоличността на всички доброволци, участващи в провеждането на допитването.
Съдия Гонсало де Диос заяви, че исканите мерки са „непропорционални, не представляват към дадения момент спешност или защита на реда”.

Коментари

Новини Варна