IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
16:15 | 11 ноември 2014
Обновен: 16:25 | 26 март 2024

Кристалина Георгиева пожела успешен мандат на Бойко Борисов

Премиерът получи няколко поздравителни телеграми

По материала работи: Златина Добрева
Официално предложихме Кристалина Георгиева за еврокомисар

В писмо до премиера Бойко Борисов заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева изрази сърдечните си поздрави по повод сформирането на новото правителство и избирането му за министър-председател.
„Уверена съм, че с Вашите лидерски умения, изграден авторитет и отдаденост към работата в името на по-добро бъдеще за всички ще съумеете да изградите силно българско правителство, което да се справи с текущите предизвикателства и да осигури стабилност и просперитет за народа ни. Очаквам с нетърпение да продължим нашето сътрудничество и Ви пожелавам успешен мандат”, пише в писмото на Кристалина Георгиева.
В поздравителна телеграма до премиера Борисов министър-председателят на Люксембург изразява убеждението си, че „дългото приятелство и сътрудничество, което Великото херцогство Люксембург и Република България имат от много години, ще продължи да процъфтява по време на Вашето управление”.
Сърдечни поздрави по случай избирането на Бойко Борисов за министър-председател изрази и премиерът на Виетнам Нгуен Тан Зунг. „Убеден съм, че под Вашето ръководство българското правителство и българският народ ще постигнат нови успехи в развитието на страната”, се казва в получената от него телеграма.
Пожелания за успех на новия министър-председател на България са изразили и ръководители на дипломатически мисии у нас, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Коментари

Новини Варна