IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:52 | 12 ноември 2014
Обновен: 00:18 | 21 април 2024

Осъден се крил 8 г. в Атон като монах

Гръцката полиция го арестува

По материала работи: Златина Добрева
Осъден се крил 8 г. в Атон като монах

Гръцката полиция арестува 48-годишен издирван осъден мъж, който има три доживотни присъди за серия от финансови престъпления срещу държавата и се е укривал в продължение на най-малко осем години в Атон – в манастирските килии на Света Гора, като монах, пише „Български новини“.
Според прессъобщението на полицията 48-годишният беглец е бивш общински служител в столицата Атина и за период от седем години - през 1995-2002 г. е присвоил 9 милиона евро от общините Дафни и Имитос.
Осъденият е имал достъп до огромни средства на общината, тъй като е бил одитор, заедно с останалите съучастници, обвинени по същото дело, информира dnes.bg.
Служителят, чието име не се споменава, е осъден задочно и има три доживотни присъди, както и присъди за девет години и 67 месеца, а е осъден също така на глоба в размер на 22 420 евро, след като е признат за виновен по обвиненията за измама, фалшифициране, неправомерно изразходване на държавни пари и дълг към държавата.
Докато полицията го издирва, информация за самоличността му е разпространена из всички управления в страната, а вчера на обяд той беше арестуван в град Карея – столицата на Атон, Гърция, от местната полиция. Арестантът ще бъде изправен пред прокурор в предстоящите дни.

Коментари

Новини Варна