IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
16:35 | 12 ноември 2014
Обновен: 05:33 | 27 март 2024

Путин смути Обама

Двамата се срещнаха на събитие в Пекин

По материала работи: Златина Добрева
Путин смути Обама

На събитие в Пекин, отбелязващо откриването на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, когато китайският президент Си Цзинпин поведе Обама и Путин към залата, между двамата се появи напрежение.
„Красиво е, нали“, попита Путин, посочвайки нещо в посоката на Обама. Американският президент се съгласи сдържано и без да поглежда руския си колега в очите, пише сайтът Mashable, цитиран от dnes.bg.
Когато тримата президенти спрели до масата, Путин се протегнал с ръка към Обама. Всичко това изглеждало като че ли руският президент ще го потупа по гърба. Но изведнъж Обама се обърнал и Путин положил ръка върху неговото рамо.
В рамките на вчерашния ден двамата са разговаряли няколко пъти по 15-20 минути. Според заявеното от Белия дом двамата са разговаряли за Сирия, Иран и Украйна.
Неловките моменти между Путин и Обама не са новост. През юни по време на честване на годишнината от десанта в Нормандия двамата използваха за буфер помежду си английската кралица Елизабет II.
А пък миналата година на международен форум Обама се пошегува с Путин, като заяви, че прилича на отегчено дете, седящо в дъното на класната стая.

Коментари

Новини Варна