IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
17:03 | 15 ноември 2014
Обновен: 12:34 | 17 април 2024

Франсоа Фийон: Никакъв Шенген за Румъния и България

Пристигали много роми

По материала работи: Златина Добрева
Франсоа Фийон: Никакъв Шенген за Румъния и България

Румъния и България не трябва да се присъединяват към Шенгенското пространство, защото от тези две страни идват най-много роми. Това заяви бившият френски премиер Франсоа Фийон, кандидат за лидерския пост в десноцентристката партия Съюз за народно движение и потенциален кандидат за президент на Франция, предаде румънската частна осведомителна агенция Медиафакс.
В интервю за телевизионния канал TF1 Франсоа Фийон представи серия предложения за ограничаване на имиграцията във Франция в контекста на кандидатурата си за поста генерален секретар на Съюз за народно движение и за президентския пост във Франция. Фийон предлага реформиране на Шенгенското пространство и преминаване към по-развитата система "Шенген плюс".
"Необходимо е създаване на европейски корпус на граничната полиция, а Франция трябва да поеме отговорност за тази инициатива в тясно сътрудничество със страни, засегнати от масова имиграция, като Италия, Испания, Гърция и Малта", каза Фийон.
"Категорично трябва да избегнем присъединяването към Шенген на Румъния и България", откъдето идват най-много роми във Франция, заявил Фийон пред TF1.
По думите му Франция вече не може да приема масивни вълни имигранти, пише БТА. Той предлага "годишно обсъждане" в Националното събрание, долната камара на парламента, за определяне на имиграционни квоти за съответната година.
Франсоа Фийон иска и затягане на условията за получаване на френско гражданство, което понастоящем по думите му "се получава почти автоматично".

Коментари

Новини Варна