IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
20:50 | 19 ноември 2014
Обновен: 11:06 | 17 април 2024

Най-малко шестима загинаха заради студовете в САЩ

Най-малко шест са до момента жертвите от рязкото застудяване и силните снеговалежи в източните щати на САЩ

По материала работи: Юлиян Атанасов
Най-малко шестима загинаха заради студовете в САЩ

 

Най-малко шест са до момента жертвите от рязкото застудяване и силните снеговалежи в източните щати на САЩ, предаде ТАСС, цитирайки американския тв канал Ей Би Си. В три от шестте случая причина за смъртта е сърдечен пристъп при шофьори, на които не е била оказана навременна помощ поради транспортния срив и невъзможността "Бърза помощ" да пристигне навреме, пише dnes.bg.
Обилните снеговалежи, продължаващи в редица щати, причиниха закриването на над 200 км от основната магистрала в щата Ню Йорк.
Властите предприемат мерки за спешната евакуация на шофьорите и блокираните по пътищата транспортни средства. Те настоятелно съветват хората да не излизат от автомобилите си дори и ако бензинът им е свършил и отоплението не може да работи.
В 10 окръга на щата положението толкова се усложни, че губернаторът Андрю Куомо обяви в тях извънредно положение. За разчистване на шосетата са привлечени не само пътните служби, но и резервисти от Националната гвардия на САЩ.

 

Коментари

Новини Варна