IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
21:44 | 19 ноември 2014
Обновен: 07:12 | 27 март 2024

Задава се голям хакатон в Белград

Голям хакатон по бързо програмиране на видео игри ще се състои на 13 декември в Белград

По материала работи: Юлиян Атанасов
Задава се голям хакатон в Белград


Голям хакатон по бързо програмиране на видео игри ще се състои на 13 декември в Белград. Организатор на състезанието е Nordeus, издател на една от най- популярните спортни онлайн игри в света – Top Eleven Be a Football Manager. В хакатона могат да участват и български разработчици и дизайнери, които искат да премерят сили с конкуренцията. Предизвикателството е да се създаде най-добрата онлайн игра само за 24 часа, в сградата на Nordeus в Белград.
Най-добрите проекти ще бъдат наградени с игрови конзоли, мобилни телефони, таблети и други видове хардуер. Всички състезатели ще получат собствено пространство за работа, необходимото оборудване, храни, напитки, както и възможност за почивка в стаята за релаксация, която ще е на разположение 24 часа.
Допускат се както самостоятелни, така и екипни регистрации в срок до 26 ноември. Индивидуалните участници ще бъдат разделени на отбори от Nordeus, в зависимост от техните умения. Тази година ще има участници от Гърция, Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Великобритания и България.
12 отбора ще участват в конкурса, където ще се конкурират за създаване на най-добрата видео игра по определена тема, която ще се оповести в деня на конкурса. Журито ще вземе решение за победителите по категории, както и за цялостното състезание.
Наградите за първите три места ще са в категории мултимедийна презентация, техническа сложност и геймплей. На всеки избран участник ще бъде осигурено работно пространство и необходимото оборудване.
Събитието ще се излъчва на живо от официалната уеб страница на организатора. Игрите, които ще се разработят по време на хакатона, както и постоянните актуализации ще могат да се изтеглят от същата уеб страница. Играчите и зрителите пък ще имат възможност да гласуват за предпочитан от тях проект, а неговите създатели ще спечелят специална награда.

 

Коментари

Новини Варна