Варна °
fallback
Свят
12:25 | 31 януари 2018
Обновен: 04:53 | 3 май 2025

Шоколадовата индустрия обещава устойчиво какао до 2025 г.

През юни 2017 г. всички компании се обединиха, за да се формира Швейцарската платформа за устойчив начин на отглеждане и преработка на какао

По материала работи: Слав Велев

Швейцария се превърна в третата страна, която си постави за цел да отглежда какаото си по  устойчив начин. 41 членове от швейцарската какаова индустрия се ангажираха поне 80% от производството им да бъде устойчиво, пише foodnavigator.com. Този план е заложен за изпълнение до 2025 г. През юни миналата година, всички тези компании се обединиха, за да се формира Швейцарската платформа за устойчив начин на отглеждане и преработка на какао. Страната на шоколада се присъедини към други две европейски държави, които са поели обещанието за какао отгледано по начин не засягащ природата.  Още през 2010 г., холандското правителство и индустрията си стиснаха ръцете. Те гарантират, че всички шоколадови продукти, произведени за холандския пазар ще бъдат „напълно устойчиви“ от 2025 година.

 

Германската инициатива за устойчиво какао, включва около 70 членове, включително и правителствените отдели. Едни от най-големите производители на шоколадови десертчета в страната обещава да използва най-малко 70% какао в крайните продукти, което ще бъде устойчиво. Този план трябва да се реализира до 2020г.

 

http://agrozona.bg

Четете още: Полша забранява магазините да работят в неделя

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback