IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
09:00 | 26 ноември 2014
Обновен: 04:34 | 21 април 2024

Закопчаха наш майстор на дрога в Ливан

Химикът е идентифициран като Б. Карбозов, на 47 г. от България

По материала работи: Златина Добрева
Закопчаха наш майстор на дрога в Ливан

Централната служба за борба с наркотиците в Ливан е арестувала организирана престъпна група, която е наела български химик да "готви" хапчета каптагон, които да бъдат изнасяни за страни от Персийския залив, съобщи полицията, цитирана от ливанския вестник "Дейли стар".
Службата за борба с наркотиците е била предупредена, че професионален химик, специализиран в производството на каптагон, е влязъл в Ливан по-рано този месец, пише БТА.
Химикът е идентифициран като Б. Карбозов, на 47 г. от България. Според полицията Карбозов "е един от най-опасните производители в света".
След координиране със саудитските служби за сигурност, Централната служба за борба с наркотиците на Ливан успешно е арестувала него, 52-годишен палестинец и 40-годишен сириец, с които Карбозов е работил.
Каптагонът е вид амфетамин, който предизвиква еуфория и притъпява болката и вероятно се използва от сирийските бунтовници.

Коментари

Новини Варна