IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
17:26 | 29 ноември 2014
Обновен: 03:14 | 28 март 2024

Канада прати военна помощ на Украйна

Пратката съдържа топли дрехи за армията

По материала работи: Ставри Таргов
Канада прати военна помощ на Украйна

Канада направи първите доставки на военна помощ за Украйна, като пратката съдържа топли дрехи за армията. Според изчисления на министъра на отбраната на Канада Роб Никълсън, стойността на предоставена военна помощ е в размер на 11 милиона долара.

Канадският самолет пристигна на киевското летище "Бориспол". От Министерството на отбраната съобщават, че правителството ще продължи да работи с правителството на Украйна в борбата срещу режима на Путин с цел да се осигури на Киев демокрация и териториален суверенитет.

На свой ред украинският външен министър Павло Климкин коментира, че помощта от страна на Канада е знак, че Украйна не е сама в борбата с руската агресия и че има истински приятели. Отава вече изпрати на Украйна помощ в размер на 55 млн. долара.

В частност, през август украинските граничари получили 32 тона военно оборудване. Украйна получи и кредит от канадска агенция за износ на стойност 200 млн. долара, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна