IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
21:25 | 29 ноември 2014
Обновен: 05:33 | 21 април 2024

СЗО: Над 7 000 са жертвите на ебола

Заболелите са над 16 000 души

По материала работи: Ставри Таргов
СЗО: Над 7 000 са жертвите на ебола

Над 16 000 души са били заразени с вируса ебола, от които близо 7000 са починали, сочат най-нови данни на Световната здравна организация (СЗО), огласени и цитирани от АП.

Според тях броят на починалите е с над хиляда повече от съобщените два дни по-рано. Повечето от допълнителните смъртни случаи на хеморагичната треска, причинявана от ебола, са регистрирани в Либерия, но вероятно има и сведения за смъртни случаи през дълъг период от време назад, посочва АП.

СЗО предупреди, че данните за заболелите и починалите се бавят и пристигат на групи, поради което се наблюдават такива скокове в числата. Според здравната организация вероятно има много случаи на заразени и умрели хора, които не са регистрирани.

Данните от петък сочат, че в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне заразените с ебола са 16169, с 268 повече от доклада отпреди два дни. Има и тридесетина заболели в други африкански страни, включително Мали.

В Либерия има най-много болни и починали, но темпът на нарастване на заразените намалява, докато в Сиера
Леоне понастоящем заразата се разпространява по-бързо, отбелязва АП.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна