IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
16:11 | 30 ноември 2014
Обновен: 20:06 | 10 април 2024

Швейцарците отхвърлят и трите инициативи на референдума

Първите резултати потвърждават прогнозите

По материала работи: Лиляна Трънкова
снимка БТА

Швейцарците са отхвърлили и трите инициативи, подложени на референдум днес, сочат първите изчисления, оповестени от обществената телевизия, и предварителни данни от отделни кантони, предаде Франс прес.
Швейцарците гласуваха днес по три инициативи - за въвеждане на допълнителни, стриктни ограничения на имиграцията в името на опазването на околната среда, за задължително съхраняване на държавните златни резерви в страната и за купуване на допълнителни количества от благородния метал от централната банка, както и за премахване на данъчните привилегии за чужденци.
Проучванията на общественото мнение прогнозираха отхвърляне и на трите предложения.
Според проучване, проведено по поръчка на общественото радио и телевизия, швейцарците са отхвърлили с най-голямо мнозинство, 78 процента при само 20 процента за, предложението за златните резерви. Срещу инициативата за ограничаване на имиграцията са гласували 74 процента от избирателите, а против премахването на данъчните привилегии за чужденци, най-вече милионери - 60 процента, предаде ТАСС.

БТА

 

Коментари

Новини Варна