IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:01 | 1 декември 2014
Обновен: 04:33 | 18 април 2024

Медведев подписа частична приватизация на Роснефт

Парите ще отидат в бюджета и за други цели, съгласувани с кабинета

По материала работи: Лиляна Трънкова
Медведев подписа частична приватизация на Роснефт

Руският премиер Дмитрий Медведев е подписал постановление за отчуждаване с цел последваща приватизация на 19,5 процента от акциите на петролния концерн Роснефт, предаде ТАСС, позовавайки се на сайта на руското правителство.
Предвижда се да бъдат отчуждени 19,5 процента от акциите на Роснефт, принадлежащи на Роснефтегаз (компанията, управляваща държавните активи в петролния и газовия сектор - бел. ред.), при цена, не по-ниска от пазарната, която ще бъде определена на основата на доклад от независим оценител. Цената обаче няма да бъде под тази при първичното публично предлагане (ППП) през 2006 година, се посочва в документа.
Министърът на финансите Антон Силуанов още през август тази година посочи, че приватизацията на 19,5 процента от Роснефт е планирана за 2015 година, като се очаква бюджетът да получи 423 млрд. рубли. Парите от продажбата на ценните книжа ще постъпят в Роснефтегаз, а приходите от Роснефтегаз ще бъдат насочени към бюджета и към други цели, съгласувани с правителството, отбеляза той.


/БТА/

 

Коментари

Новини Варна