IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
11:10 | 5 декември 2014
Обновен: 23:22 | 27 март 2024

Угандийски лекар с ебола е излекуван в Германия

Германска болница съобщи, че угандийски лекар, заразил се с ебола в Сиера Леоне, е бил излекуван и изписан

По материала работи: Юлиян Атанасов
Угандийски лекар с ебола е излекуван в Германия


Германска болница съобщи, че угандийски лекар, заразил се с ебола в Сиера Леоне, е бил излекуван и изписан, предаде Асошиейтед прес, цитирани от dnes.bg.
Университетската болница във Франкфурт обяви, че мъжът, чието име не се съобщава, е бил изписан на 19 ноември и сега е при семейството си. Той беше приет за лечение на 3 октомври и известно време беше в критично състояние.
Угандиецът е вторият пациент с ебола, лекуван успешно в Германия. В началото на октомври учен, заразил се с ебола, докато работел за Световната здравна организация (СЗО) в Сиера Леоне, беше изписан от болница в Хамбург.
Още един пациент с ебола беше лекуван в Германия - здравен работник от ООН, който се заразил в Либерия. Той обаче почина в болница в Лайпциг в средата на октомври.
Управата на автономна област Мадрид уволни общинския съветник по здравеопазването д-р Хавиер Родригес заради забележки във връзка с испанската санитарка Тереса Ромеро, заразила се с ебола, предаде АП.
Родригес беше отстранен ден след като защити позицията си по случая с Ромеро, като отбеляза, че благодарение на него тя още е жива.
През октомври лекарят беше широко критикуван, след като намекна, че Ромеро първоначално е излъгала, твърдейки, че не знае как се е заразила, а после каза, че мисли, че е докоснала лицето си със заразена ръкавица.
Ромеро, която сега е здрава, беше първият човек, заразил се с ебола извън Западна Африка. Тя помагала при лечението на двама души, които по-късно починали от ебола в мадридска болница.

 

Коментари

Новини Варна