IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
13:13 | 5 декември 2014
Обновен: 11:46 | 18 април 2024

ЕК отпусна помощ от 180 милиона евро за сирийските бежанци

Европейската комисия съобщи, че отпуска 180 милиона евро в помощ на вътрешните бежанци в Сирия

По материала работи: Юлиян Атанасов
ЕК отпусна помощ от 180 милиона евро за сирийските бежанци

 

Европейската комисия съобщи, че отпуска 180 милиона евро в помощ на вътрешните бежанци в Сирия и за сирийските бежанци в Ливан и Йордания, предаде ТАСС, цитирани от dnes.bg.
ЕК отпусна пакет от 180 милиона евро за преодоляване на последиците от сирийската криза както в Сирия, така и в Ливан и Йордания, дали подслон, съответно, на 1,1 милиона и 630 хиляди бежанци, посочват в изявление от комисията. Сумата включва 41 млн. евро за населението в Сирия, 66 млн. евро за бежанците в Йордания и 73 млн. евро за тези в Ливан.
"Готови сме и се стремим да оказваме постоянна подкрепа на сирийците и на съседните страни, приемащи сирийски бежанци. Време е за промяна. Изпълнени сме с решителност да дадем своя принос за постигане на трайно политическо решение на тази регионална криза", заявява в комюникето ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини.

 

Коментари

Новини Варна