IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:17 | 5 декември 2014
Обновен: 06:48 | 21 април 2024

Амстердам помага на туристи да не бъркат хероин с кокаин

Няколко британски туристи са починали

По материала работи: Юлиян Атанасов
Амстердам помага на туристи да не бъркат хероин с кокаин

 

В Амстердам от днес се предлагат тестове за откриване на хероин след смъртта на няколко британски туристи, които изшмъркали бял хероин, обърквайки го с кокаин, предаде Франс прес, пише dnes.bg.
Тестовете ще се продават в 30 магазина на Амстердам, както и на улицата, уточняват местни медии. Те ще струват по 2 евро и са част от кампания за информиране и превенция след смъртта на трима туристи. През октомври почина един британец, а на 25 ноември в хотелска стая бяха намерени телата на други двама британци на 20 и 21 години.
Амстердам привлича много туристи поради лесния достъп до наркотици. Използването на хероина като кокаин може да предизвика спиране на дихателната дейност. 17 души са били приети в болница.
Продажбата на твърди наркотици е забранена в Холандия, но "като не криминализираме, можем повече да информираме, да правим повече превенция", увери кметът на Амстердам Еберхард ван дер Лаан в сайта на градската община.

 

Коментари

Новини Варна