IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
18:52 | 5 декември 2014
Обновен: 11:47 | 18 април 2024

Повечето вегетарианци отново прояждат месо

84% от вегетарианците се връщат към яденето на месо, показва ново проучване

По материала работи: Юлиян Атанасов
Повечето вегетарианци отново прояждат месо


 84% от вегетарианците се връщат към яденето на месо, показва ново проучване. 53% започват отново да консумират месо след една година вегетарианство, а една трета след само 3 месеца. Бившите вегетарианци споделят, че им е липсвала подкрепата от приятелите им, които консумират месо, пише в. "Дейли Мейл", цитирани от БГНЕС. Просто не им харесало да бъдат намирани за странни, а и не устояли на желанието да хапнат месо.
Австралийски учени открили, че вегетарианците са с 18% по-склонни към развитие на депресия в сравнение с останалите хора. Освен това, са изложени на 28% по-голям риск от панически атаки и чувство на мъчително безпокойство. Изследване на американската организация в защита на правата на животните Humane Research Council показва, че 88% от участниците винаги са консумирали месо и риба. Проучването е проведено сред 11 000 души в САЩ. От тях 2% са вегетарианци в момента, а 10 на сто в миналото са спазвали растителна диета, но отново са започнали да се хранят с месо.

Коментари

Новини Варна