IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
09:13 | 7 декември 2014
Обновен: 23:14 | 27 март 2024

Кърмещи майки на протест срещу луксозен хотел в Лондон

Персоналът помолил майка да се покрие, когато кърми

По материала работи: Лиляна Трънкова
Кърмещи майки на протест срещу луксозен хотел в Лондон

Десетки кърмещи майки се събраха на протест пред луксозен хотел в Лондон, където кърмеща майка беше помолена да се покрие, за да не притеснява околните, предаде Асошиейтед прес.

Инцидентът с младата майка Луиз Бърнс стана в хотел Кларидж по-рано тази седмица. Когато персоналът я помолил да се покрие с пелена, докато кърми бебето си, жената се почувствала унижена.

За да изразят съпричастност с нея кърмещи майки откликнаха на призив за протест от организацията Свободни да кърмим и се събраха пред хотела.

Основателката на организацията Емили Слоу каза, че инциденти като този с Луиз Бърнс обезкуражават майките да кърмят бебетата си.

Управата на хотел Кларидж подчерта, че подкрепя кърменето, но иска жените да бъдат по-дискретни спрямо останалите гости, когато кърмят бебетата си.

Случаят нашумя и когато беше коментиран от Найджъл Фараж, лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство. Той препоръча на кърмещите майки да го правят в ъгъла, обърнали гръб на околните. Това породи доста критики срещу Фараж и той трябваше да казва, че също подкрепят кърменето на обществени места, но че някои хора това ги притеснявало.

Коментари

Новини Варна