IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
21:48 | 7 декември 2014
Обновен: 11:22 | 21 април 2024

Нетаняху призова за натиск върху Иран заради ядрената програма

Удължаването на ядрените преговори с Иран трябва да бъде използвано за засилване на натиска върху страната

По материала работи: Юлиян Атанасов
Нетаняху призова за натиск върху Иран заради ядрената програма


Удължаването на ядрените преговори с Иран трябва да бъде използвано за засилване на натиска върху страната да се откаже от атомната си програма. Това заяви днес израелският премиер Бенямин Нетаняху чрез видеоконферентна връзка пред делегатите на форума Сабан, посветен на Близкия изток - годишна среща на американски и израелски политици, както и на специалисти по близкоизточните въпроси, информира Асошиейтед прес, цитирани от dnes.bg. Късмет е, че международните преговарящи не успяха да спазят крайния срок за постигане на споразумение миналия месец, тъй като споразумение, постигнато тогава, "би оставило Иран на прага да стане ядрена сила", каза израелският премиер.
Преговарящите от петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия удължиха преговорите с Иран до юли 2015 година, припомня АП.
САЩ не планират да преговарят продължително с Иран и целят ядреният въпрос да бъде разрешен до 3-4 месеца, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери на конференцията.

 

Коментари

Новини Варна