IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
08:08 | 9 декември 2014
Обновен: 02:57 | 24 април 2024

Бял полицай отново простреля чернокож в Щатите

Бил в открадната кола, но с вдигнати ръце, твърдят свидетели

По материала работи: Златина Добрева
Бял полицай отново простреля чернокож в Щатите

Шериф от Флорида призова към спокойствие, след като невъоръжен чернокож в откраднат автомобил бе тежко прострелян от бял полицай, като според свидетели мъжът е бил с вдигнати ръце, предаде Ройтерс.
Случаят идва на фона на протести в САЩ срещу полицейското насилие.
"Моля всички да не бързат да съдят и да оставят разследването да приключи", призова на пресконференция шерифът на окръг Ориндж Джери Демингс, самият той афроамериканец. Той посочи, че някои свидетелски показания не съответстват на тези на замесения полицай.
Свидетели разказали, че мъжете били с вдигнати ръце, когато полицаят стрелял. Простреляният е в критично състояние. Друг мъж в открадната кола е заловен невредим, посочва dnes.bg.
През последните дни в различни американски градове има големи протести срещу насилието на полицията над афроамериканци. Те бяха подбудени от два отделни случая, при които съдебно жури реши да не подвежда под отговорност никого за смъртта на двама чернокожи, убити от полицаи в Ню Йорк и Фъргюсън, щата Мисури, припомня БТА.

Коментари

Новини Варна