IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
22:12 | 9 декември 2014
Обновен: 03:49 | 28 март 2024

И Интерпол обяви за издирване Петко Сертов

Утре вътрешният министър ще даде подробна информация какво е направено по случая

По материала работи: Ставри Таргов
И Интерпол обяви за издирване Петко Сертов

Интерпол обяви за издирване бившия председател на ДАНС Петко Сертов, който е в неизвестност от петък вечер. Това става ясно от съобщение в сайта на международната полицейска служба.

Сертов е обявен за общодържавно издирване. Сигнал за изчезването му подаде неговата съпруга. Преди да излезе той е оставил мобилните си телефони вкъщи и оттогава няма връзка с него.

До момента няма данни за това срещу бившия председател на ДАНС Петко Сертов да е извършено престъпление. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Ръководството на МВР категорично отрече появилата се информация, че Сертов се е регистрирал в хотел и е изтеглил голяма сума пари преди да изчезне.

Министър Вучков обясни днес, че все още няма информация къде е Петко Сертов и дали с него не се е случило нещо. От своя страна главсекът Светлозар Лазаров отрече повечето от появилата се информация и версии до момента.

Утре сутринта вътрешният министър и главният секретар ще дадат подробна информация за това какво е направило силовото министерство до момента по случая.

От ведомството апелираха и към хората, ако някой има конкретна информация къде е бившият председател на ДАНС да се обади.

По информация на „Хоризонт" на практика полицията е наясно до момента за това, с кого е бил Сертов и какво е правил до 18 часа в петък, след това обаче в МВР няма информация.

Охранителните камери, разположени в района, където живее Петко Сертов показват единствено как той излиза, качва се на колата си и потегля в посока бул. "Пенчо Славейков".

Черно море

Коментари

Новини Варна