IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
08:33 | 10 декември 2014
Обновен: 17:36 | 18 април 2024

Инсцениране на екзекуция сред изтезанията в ЦРУ

Задържаните са лишавани от сън до 180 часа

По материала работи: Златина Добрева
 Инсцениране на екзекуция сред изтезанията в ЦРУ

Телевизия CNN състави класация на най-шокиращи неща в доклада за ЦРУ, сред които са описания на различни изпипани изтезания и унижения над задържани, пише "Фокус".
На първо място в „антирейтинга” е инсценирането на екзекуция на задържаните от агентите на ЦРУ, което е правено най-малко два пъти.
На второ място е практиката на „здраво захващане”, когато агентите на ЦРУ нахлуват в килията на задържания, събличат го и го влачат по дълъг коридор, съпроводено с побой.
ЦРУ е прилагало още лишаване от сън на задържаните в продължение на до 180 часа, като често хората били държани с ръце, вързани зад главата.
Друг шокиращ за журналистите момент е описанието на изтезанията на задържания Абу Зибайда, който едва не умира при инсцениране на удавяне, и се наложило лекари да го връщат към живота.
Друг задържан е бил държан в пълна тъмнина, давали са му развалена храна, понижавали са температурата в помещението и денонощно му е пускана музика.

Коментари

Новини Варна