IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
09:08 | 10 декември 2014
Обновен: 04:30 | 28 март 2024

Финландия засили охраната на въздушните си граници

Причината е необичайно високата активност на руската военна авиация

По материала работи: Златина Добрева
Финландия засили охраната на въздушните си граници

Финландия засили охраната на въздушните си граници заради "необичайно високата активност" на руската военна авиация в Балтийския регион. Това се посочва в комюнике на финландските военновъздушни сили, съобщи ТАСС.
"Активността на руската военна авиация в региона на Финския залив и Балтийско море значително се увеличи през последните дни. Нарушаване на въздушните граници на Финландия не беше установено", се посочва в комюникето.
По данни на финландските Военновъздушни сили полетите на руската авиация се извършвали от военните бази в Русия в посока Калининград и обратно по маршрут през Балтика. Сред самолетите били забелязани бомбардировачи, изтребители и транспортни самолети.
"На този фон Финландия засили охраната на въздушните си граници и взе съответни мерки", отбелязват ВВС и БТА.
13 руски военни самолета са прелетели в неделя над Балтийско море в международно въздушно пространство близо до границите на НАТО, заяви пред ТАСС говорителката на Алианса Оана Лунджеску.

Коментари

Новини Варна