IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:20 | 10 декември 2014
Обновен: 15:51 | 15 април 2024

Медведев: "Южен поток" е замразен

България бе подложена на натиск и от Брюксел, и от американците, каза премиерът на Русия

По материала работи: Златина Добрева
Медведев: "Южен поток" е замразен

Разширяването на "Син поток" и създаването на хъб в Турция е интересен проект, който е отворен за други страни, заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев в интервю за руски телевизионни канали.
"По същество ни казаха, че такъв проект ("Южен поток") е ненужен, значи ние ще увеличаваме проекта "Син поток" и ще създадем хъб на територията на Турция", допълни Медведев, цитиран от ТАСС.
"Това не е по-малко интересна идея, към която могат да се включат други европейски партньори", уточни руският премиер, отбелязвайки, че "там входът ще бъде различен".
Медведев отбеляза, че руската страна е извървяла огромен път по подготовката на проекта "Южен поток". "Но проектът се провали, обективно той е замразен и е взето решение да се откажем от него", посочи още руският премиер.
Той напомни, че изпълнението на "Южен поток" било блокирано от София. България в този случай действа като редова членка на ЕС, която "бе подложена на натиск и от Брюксел, и от американците", заяви Медведев в интервюто си за водещи руски телевизионни канали, цитирано от БТА.

Коментари

Новини Варна