IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
09:47 | 13 декември 2014
Обновен: 21:40 | 18 април 2024

Сух режим в канадския военен флот

Забраната за пиене е въведена след скандал с трима пияни моряци

По материала работи: Златина Добрева
Сух режим в канадския военен флот

Канадските Кралски ВМС наложиха на екипажите си почти пълна забрана за употреба на алкохол след инцидент с пияни моряци, предаде Ройтерс.
Досега им беше позволено да пият, докато не са на служба. Сега ще могат да докоснат алкохол само при специални случаи, например Коледа, ако капитанът разреши. В добавка автоматите за продажба на бира и вино на борда ще бъдат премахнати. А в редките случаи, когато моряците ще могат да си пийнат, ще трябва да плащат повече, тъй като корабите ще вдигнат цените на алкохола, сервиран в техните барове.
Употребата на алкохол ще бъде забранена, докато корабите са в морето, заяви командващият ВМС вицеадмирал Марк Норман пред репортери.
През юли той заповяда корабът "Уайтхорс" да бъде отзован от международно учение в Сан Диего, САЩ, и върнат в Канада след скандал с трима пияни моряци на брега, докато корабът бил на котва. Адмиралът напомни, че ВМС на Великобритания, Австралия и Нова Зеландия имат същите правила за пиенето.
Ройтерс отбелязва, цитирана от БТА, че новите правила все пак не са толкова строги като тези в САЩ, където на бойните кораби цари сух режим.

 

Коментари

Новини Варна