IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:40 | 16 декември 2014
Обновен: 10:11 | 21 април 2024

За руснаците Путин е човек на годината

Бил гарант за правата на рускоезичното население в Украйна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Путин обвини Запада за дестабилизацията на Украйна


 

Повечето руснаци определят президента Владимир Путин за човек на годината, показва проучване на Фонда "Обществено мнение", цитирано от ТАСС, пише dnes.bg. Политолозите обясняват този резултат с високото равнище на доверие към държавния глава, успешната Олимпиада в Сочи и присъединяването на Крим. Изследването е направено в периода 6 - 7 декември с участието на 1500 души и беше представено днес от ръководителя на Фонда Александър Ослон.
68 на сто от запитаните са избрали Путин за човек на годината, докато другите политици имат подкрепа от 1 до 4 на сто.
Събитие на годината в световен план според 41 процента от запитаните е случващото се в Украйна. Събитието на годината в Русия е присъединяването на Крим, следвано от Игрите в Сочи.
По мнението на Алексей Зудин, член на експертния съвет на Института за социално-икономически и политически изследвания (Фонда ИСЕПИ), изборът на Путин за човек на годината е очакван и закономерен резултат, дължащ се на два фактора. Първият фактор е безспорно високото ниво на обществена поддръжка в страната, което съществено се е увеличило през годината. Втората група от причини се дължи на събитията, които са променили и Русия, и целия свят, като връщането на Крим и Севастопол.
По думите на Зудин "Путин се превърна в гарант на правата и интересите на рускоезичното население в югоизточната част на Украйна, и в същото време попречи на включването на Русия във вътрешноукраинския конфликт".

 

Коментари

Новини Варна