IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
12:13 | 17 декември 2014
Обновен: 01:18 | 19 април 2024

Бомба и престрелка избухнаха в афганистанска банка

Съобщава се за най-малко десет загинали

По материала работи: Златина Добрева
Бомба и престрелка избухнаха в афганистанска банка

Предполагаеми талибански радикали извършиха самоубийствен бомбен атентат, а след това щурмуваха клон на Кабул банк в южната афганистанска провинция Хелманд. Между тях и силите за сигурност се води престрелка, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.
ДПА съобщи за десет убити.
Очевидец заявил пред Ройтерс, че е чул взрив и стрелба.
Служители на клона в Лашкар Гах, които успели да избягат, казват, че в момента на нападението банката изплащала заплати на държавни служители.
"По наши сведения е имало четирима талибани, един от тях е взривил експлозивите си, а трима водят битка със силите за сигурност", каза говорител на началника на полицията в Хелманд.
ДПА, цитирайки говорител на местните власти, съобщава за най-малко десет загинали цивилни. Според източника на агенцията двама терористи самоубийци са се взривили, а двама нападатели продължават да стрелят по силите за сигурност. В клона на Кабул банк все още има служители и клиенти, информира БТА.

Коментари

Новини Варна