IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
19:46 | 22 декември 2014
Обновен: 16:58 | 23 април 2024

Москва: Дано САЩ прозрат безсмислието на санкциите

Москва се надява САЩ да "прозрат" безполезността на санкциите срещу Русия за по-малко от 50 години

По материала работи: Юлиян Атанасов
Путин изтегля войските от границата с Украйна


Москва се надява САЩ да "прозрат" безполезността на санкциите срещу Русия за по-малко от 50 години, както се случи с Куба. Това заяви съветникът на руския президент Юрий Ушаков, пише БГНЕС.
"Американците се нуждаеха от 50 години, за да признаят безсмислието на санкциите срещу Куба", каза Ушаков. Той изрази надежда, че в руската история това "прозрение" ще дойде по-рано, а не след половин век".
Ушаков допълни, че кризата в отношенията между двете най-големи ядрени сили, разбира се, не допринася за стабилността в международните отношения и не е благоприятна за международната сигурност като цяло".
В сряда миналата седмица президентът Барак Обама обяви, че Вашингтон променя политиката си спрямо Куба. Става въпрос за нормализиране на отношенията, включително дипломатическите. Американският президент каза, че иска "честен и сериозен дебат с Конгреса" за перспективите за пълна отмяна на половинвековното търговско ембарго, след като "изолацията не е проработила".
Ушаков заяви още, че евентуална среща между президентите Путин и Обама в момента не се обсъжда. Междувременно Русия обяви, че е поканила Обама на честванията за 70-годишнината от победата във Великата отечествена война заедно с други лидери от антихитлеристката коалиция.

 

Коментари

Новини Варна