IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
09:16 | 24 декември 2014
Обновен: 16:07 | 4 май 2024

Сватби за самотни жени - хит в Япония

Целта била да им се повдигне самочувствието

По материала работи: Юлиян Атанасов
Сватби за самотни жени - хит в Япония

Туристическа агенция в един от най-красивите японски градове - Киото, започва организирането на сватбени церемонии за самотни жени, съобщава Би Би Си, цитирани от dnes.bg. Услугата на агенцията включва избиране на специална рокля за „сватбата“, букет, прическа, лимузина, нощувка в хотел и албум със снимки от незабравимия ден.
„Този пакет повдига самочувствието... Ефектът напомня на посещение в обект от световното културно наследство“, твърди една от първите булки.
Около 30 жени от цяла Япония са станали булки по този начин. Почти половината от тях са били женени все пак, но не са имали сватбена церемония и не са доволни от сватбения си ден.
Собственикът на туристическата агенция обяснява, че услугата е създадена, за да могат жените да се чувстват по-позитивно. Въпреки това признава, че някои хора могат да се чувстват самотни, тъжни и нещастни.
Статистиката в Япония посочва, че все повече японци живеят сами. Причините за това най-често са възрастта, урбанизацията, повишеният брой на разводите. Според прогнозата на Националния институт по социални изследвания се очаква населението на страната да намалее с между 26 и 38 процента до 2026 година.

 

Коментари

Новини Варна