IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:18 | 24 декември 2014
Обновен: 12:48 | 26 април 2024

В САЩ пак протестират срещу убийство

Жителите на американския град Сейнт Луис отново излизат на улицата, за да протестират за ново убийство на дете от полицай

По материала работи: Юлиян Атанасов
В САЩ пак протестират срещу убийство


Жителите на американския град Сейнт Луис отново излизат на улицата, за да протестират за ново убийство на дете от полицай.
Инцидентът е станал снощи на бензиностанция в района на Бъркли. Причините за случилото се не са изяснени. Майката на жертвата каза пред медиите, че в момента на стрелбата до сина й е била и неговата приятелка. Тя не пострадала, но отказала да говори с репортерите.
Кадри на живо от мястото на убийството показват, че районът е отцепен и заграден с жълти полицейски ленти. Събрали са се около 60 човека, някои от които са активни участници в неотдавнашните протести във Фъргюсън.
Тази година в САЩ имаше няколко инцидента с деца, простреляни от полицаи. Всичко започна през август, когато във Фъргюсън служителят на реда Дарън Уилсън застреля невъоръжено 18-годишно чернокожо момче, откраднало кутия цигари. Хиляди хора излязоха на протести срещу бруталността и расовата дискриминация от страна на полицията. Нови бунтове избухнаха с пълна сила на 24 ноември, след като излезе решение на съда, оневиняващо стрелялия полицай. Протестите прераснаха в палежи, грабежи и стрелби, а полицията беше принудена да използва сълзотворен газ, за да усмири тълпите, предимно от афроамерикански произход.

 

Коментари

Новини Варна