IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
20:53 | 24 декември 2014
Обновен: 22:32 | 19 април 2024

Израел нанесе въздушен удар в южна Газа

Убит е командир на Хамас

По материала работи: Юлиян Атанасов
Израел нанесе въздушен удар в южна Газа


Израелската армия потвърди, че е нанесла въздушен удар и е предприела танков обстрел по позиции източно от град Хан Юнис в ивицата Газа, след като снайперисти стреляха по израелски военнослужещи, които патрулирали от израелската страна на границата, съобщи Франс прес, цитирани от dnes.bg.
"В отговор на това нападение срещу нашите сили, незабавно атакувахме въпросните цели. Извършен бе въздушен удар и стрелба от брониран танк", посочи армията в комюнике и уточни, че един войник е бил тежко ранен.
Медицински източници посочиха, че при израелското нападение е бил убит 33-годишният Тайсер ал Исмари. Източник от ислямисткото движение Хамас уточни, че убитият е командир от въоръженото крило на Хамас - Бригади Изедин ал Касем.
Говорителят на палестинската групировка Сами Абу Зухри заяви, че военните опитали да пресекат огражденията, с което са предизвикали отговор от страна на Хамас.

 

Коментари

Новини Варна