IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
13:34 | 25 декември 2014
Обновен: 12:11 | 21 април 2024

Арест за разглезената богаташка щерка, обърнала самолет заради ядки

Съдят Чо Юн-а по няколко обвинения

По материала работи: Лиляна Трънкова
Арест за разглезената богаташка щерка, обърнала самолет заради ядки

Прокуратурата в Южна Корея издаде заповед за арест на наследницата на компания „Кореън еър”, която върна самолет от полет заради неподходящия начин, по който й били сервирани ядки на борда. Прищявката на богаташката щерка предизвика национален скандал и принуди баща й да я изхвърли от компанията, съобщава английската версия на „Ал Джазира”.На 40-годишната Чо Юн-а ще й бъдат повдигнати няколко обвинения, включително за нарушаване на законите за сигурност по време на полет, принуда и нарушаване на работния процес на служителите на самолета.

На 5 декември Чо принуди екипажа на полет от Сеул до Ню Йорк да обърне самолета, за да може да уволни служителите, които, вместо да й поднесат макадамия в чиния, й дали пакетче.

Пилотите се подчинили, тъй като авиокомпанията е на баща й, а самата Чо работеше в нея на много висока позиция. Капризът й, обаче, обърка плановете на десетките пътници в същия самолет и предизвика паника.

След скандала Чо беше принудена публично да се извини за постъпката си. Тя беше принудена да напусне всички заемани от нея постове в авиокомпанията.

Прокуратурата разследва също дали ръководството на „Кореън еър” не е принуждавало служителите си да дават фалшиви показания на държавните разследващи, за да предпазят Чо. /БЛИЦ

Коментари

Новини Варна