IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
17:58 | 26 декември 2014
Обновен: 12:30 | 21 април 2024

Путин забрани да се вдига цената на водката

Миналата година минималната цена на половин литър водка, установена от правителството, скочи с 30%.

По материала работи: Деян Михайлов
Путин наредил изтегляне на войски от границата с Украйна

Pуският президент Владимир Путин поръча на правителството да бъде задържан ръстът в цената на водката, предаде Ройтерс. Разпореждането бе направено в момент, когато икономическата криза в страната се задълбочава и заплашва популярността на руския лидер.

Путин заяви, че повишаването на цените на водката ще стимулира производството на нелегален алкохол, който уврежда здравето на населението. Миналата година минималната цена на половин литър водка, установена от правителството, скочи с 30%.

Кабинетът ще контролира икономическата ситуация в Русия през новогодишните празници, заяви вчера премиерът Медведев на среща с държавния глава. Той пожела успехи на Путин през новата година и предложи тост с шампанско.

Хората в Русия имат право да си починат по време на дългите празници, но правителството не може да си позволи да излиза във ваканция, каза Путин и отмени почивката на министрите. През 2015 г. се очаква руската икономика да изпадне в рецесия задари падналите цени на петрола и западните санкции, въведени във връзка с украинската криза.

Коментари

Новини Варна