IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
17:08 | 30 декември 2014
Обновен: 09:00 | 15 май 2024

На кораба факла може да има още тела, смята прокуратурата

Компании, специализирани в изваждането на потънали плавателни съдове, работят по осигуряването на буксирни въжета, за да започнат да изтеглят ферибота

По материала работи: Деян Михайлов
На кораба факла може да има още тела, смята прокуратурата

Италианската прокуратура се опасява, че може да бъдат открити още тела на борда на бедстващия гръцки ферибот "Норман Атлантик", носещ се вече трети ден по морското течение, след като на палуба с автомобили избухна пожар и при последвалия хаос загинаха десет души, предаде Асошиейтед прес.

Прокурорът на Бари Джузепе Волпе е разпоредил гръцкият ферибот, който понастоящем се намира край бреговете на Албания, да бъде изтеглен на буксир до южното италианско пристанище Бриндизи като част от криминално разследване.

По думите му вероятно в товарните помещения ще бъдат открити още тела с оглед на "неоспоримите" доказателства, че на борда са били скрити имигранти.

Компании, специализирани в изваждането на потънали плавателни съдове, работят по осигуряването на буксирни въжета, за да започнат да изтеглят ферибота, но са затруднени от силните ветрове и вълни.

Двама албански моряци от кораб влекач са загинаха, както изглежда, след като били ударени от скъсало се въже за теглене, отбелязва Асошиейтед прес.

Коментари

Новини Варна