IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
21:07 | 5 януари 2015
Обновен: 14:30 | 21 април 2024

Биропровод строят в Брюж

Взети са всички предохранителни мерки срещу кражби по тръбата

По материала работи: Ставри Таргов
Биропровод строят в Брюж

Белгийски производител на бира е получил разрешение да построи тръбопровод, по който да тече неговата продукция. Маршрутът на тръбата, пълна с бира, ще е от мястото на производството на пивото в историческия център на средновековния град Брюж до предприятие, което е разположено в околностите на града.

На въпрос не се ли притеснява от кражби от своя биропровод, собственикът Ксавие Ванест отговаря, че са взети достатъчно предохранителни мерки още при планирането на строителството.

Като основен аргумент за строителството на биропровода Ксавие Ванест посочва желанието да се облекчи трафика на туристическия град от товарни камиони, превозващи бира, съобщава интерфакс.
По негови данни дневно поне 500 такива големи камиона, които транспортират бира, преминават през Брюж.

Дължината на биропровода не се уточнява.

Бирата е важна част от историята на град Брюж. Една от важните забележителности на града е именно Музеят на бирата. Той се намира в североизточната част на града в стара пивоварна, построена през 1902 г. До Втората световна война в града заработили над 30 пивоварни. В музея освен уреди, използвани при приготвяне на пивото, има запазени и документи, които разказват вековната история на бирата и пивоварните в града, съобщава news.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна