IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:18 | 9 януари 2015
Обновен: 15:32 | 21 април 2024

Нова заложническа драма в Париж

Нападателят може да е мъжът, убил вчера полицайка

По материала работи: Златина Добрева
Нова заложническа драма в Париж

Престрелка между полицията и въоръжен с "Kалашников" човек е станала в източната част на Париж, съобщи Франс прес. Въоръженият е взел петима заложници. Най-малко двама души са убити, а един е ранен, съобщи френската полиция.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/01/09/nova-zalojnicheska-drama-v-parij-dvama-ubiti.250759
Най-малко един човек е ранен.

Източници от полицията не изключват нападателят да е мъжът, който вчера откри стрелба в градчето Монруж южно от Париж, при което беше убита полицайка.
Инцидентът е станал близо до магазин за хранителни стоки, съобщиха Ройтерс и dnes.bg.
Междувременно стана ясно, че според френски следователи има връзка между двамата джихадисти братята Шериф и Саид Куаши, извършили атентата срещу седмичника "Шарли ебдо" в сряда, при който бяха убити 12 души, и предполагаемия убиец на полицайка при стрелба ден по-късно южно от Париж.

Същевременно френската полиция разпространи имената и снимки на мъж и жена, издирвани във връзка с убийството на полицайка вчера край Париж.
Това са Амеди Кулибали и Хаят Бумедиен. Полицията ги описва като "въоръжени и опасни".
Мъжът е на 32 г. с дълго криминално досие за кражби и престъпления, свързани с наркотици. През 2010 г. Амеди Кулибали е бил осъден за ролята си в осуетеното бягство от затвора на Смаин Али Белкасем, извършител на атентат в транспортната система на Париж, при който загинаха осем души. Шериф Куаши също е бил замесен в опита за бягство, но в крайна сметка не е бил съден.
По информация на "Монд" Хаят Бумедиен е бивша партньорка на Амеди Кулибали.

Коментари

Новини Варна