IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
21:32 | 9 януари 2015
Обновен: 15:40 | 21 април 2024

Да се възстанови контролът на границите, настоява Льо Пен

Оланд се срещна с лидерката на Националния фронт

По материала работи: Юлиян Атанасов
Да се възстанови контролът на границите, настоява Льо Пен

Френският президент Франсоа Оланд се срещна днес с Марин льо Пен, председателката на крайнодясната партия "Национален фронт", докато във Франция се води полемика за участието на партията й в предвидената за неделя манифестация в памет на жертвите на атентата в "Шарли ебдо", предаде Франс прес, цитирани от dnes.bg.
След срещата в Елисейския дворец Льо Пен изрази разочарование, че не е успяла да получи от Оланд ясно обещание за отмяна на издадената забрана за депутатите и представителите на Националния фронт да участват в обществената изява.
"Толкова важното национално единство беше пречупено от догматизма на някои, на първо място Френската социалистическа партия и центристите от Съюза на демократите и независимите", заяви тя.
Оланд се среща с всички политически лидери в страната за консултации. Льо Пен е поискала от президента определени мерки.
Според крайнодясната лидерка Франция е в състояние на война с ислямския фундаментализъм, и врагът трябва да се назове. Освен това е необходимо да се отмени Шенген, смята тя, за да се възстанови контролът на границите като част от борбата с тероризма.
Всички граждани могат да отидат на планирания в неделя републикански марш, те сами решават, заяви Оланд малко след срещата си с Льо Пен.

 

Коментари

Новини Варна