IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
12:00 | 10 януари 2015
Обновен: 15:46 | 21 април 2024

Канада арестува двама братя

Oрганизирали терористична клетка

По материала работи: Златина Добрева
Канада арестува двама братя

Канадската полиция е арестувала двама братя по обвинения, свързани с тероризъм. Акцията беше проведена само три месеца, след като Канада преживя две свързани с ислямизма нападения, едното от които срещу националния парламент, предаде АФП.
Срещу Аштън Карлтън Лармонд и Карлос Лармонд са повдигнати обвинения за дейности, свързани с тероризма. Според съобщението на полицията и двамата са 24-годишни и вероятно са близнаци, пише БГНЕС.
Карлос е бил арестуван на международното летище на Монреал точно преди заминаването си "в чужбина с терористични намерения", съобщава полицията. Аштън пък е обвинен в "подпомагане на терористична дейност" и участие в терористична група.
"Днешният арест говори за способността ни да се справим със заплахата, която е многолика и постоянно развиваща се", заяви Джеймс Мализиа, представител на полицията.
Във връзка с ареста на двамата братя медиите в Канада припомнят, че през октомври двама войници бяха убити при две отделни нападения в страната. При единия от случаите войникът беше убит, докато стоеше на пост пред военен мемориал в Отава. След това нападателят Майкъл Зехаф-Бибу нахлу в парламента и влезе в престрелка с полицията, преди да бъде убит. При другия случай 25-годишният Мартин Котюр-Рульо, чието име беше в списъка за заподозрени екстремисти, прегази с колата си двама войници, при което уби единият. След това терористът беше застрелян, припомня actualno.

Коментари

Новини Варна