IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
17:24 | 15 януари 2015
Обновен: 09:14 | 15 май 2024

Съдят аукционна къща за контрабанда на рогове от носорог

Аукционна къща във Флорида ще трябва да плати глоба от 1.5 млн. долара

По материала работи: Юлиян Атанасов
Съдят аукционна къща за контрабанда на рогове от носорог


Аукционна къща във Флорида ще трябва да плати глоба от 1.5 млн. долара за контрабанда на рога на черен носорог, а собственикът й рискува затвор, съобщиха от министерството на правосъдието, цитирани от БГНЕС.
Аукционната къща пледира вина и прие да изплати глобата, се казва в комюнике на министерството. 55-годишният Кристофър Хейс, който е собственик и управител на "Елит Естейт Байерс инкорпорейътед", също се призна за виновен пред съда в Маями, че е продавал нелегално чрез компанията си предмети, направени от рог на носорог или от слонова кост и корали, търгувайки с Китай. Той е продал шест рога на черен носорог - два от които за 80 500 долара на тексаски клиент.
Хейс е заловен от агенти под прикритие в рамките на операция "Краш" на Службата за риболов и диви животни и министерството на правосъдието за разкриване и преследване на незаконен лов на носорози и незаконна търговия с техните рогове. Хейс може да получи присъда от пет години затвор и глоба от 500 000 долара общо - за него и компанията му. Такава глоба е два пъти по-голяма от печалбата от тези предмети.

Коментари

Новини Варна