IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
08:40 | 16 януари 2015
Обновен: 17:17 | 21 април 2024

„Шарли ебдо" пусна приложение за смартфони и таблети

Tака ще може да се чете и в интернет последният "брой на оцелелите"

По материала работи: Златина Добрева
„Шарли ебдо" пусна приложение за смартфони и таблети

Френският сатиричен вестник "Шарли ебдо" пусна приложение за смартфони и таблети, за да може да се чете в интернет последният "брой на оцелелите", който излезе в сряда, след като целият тримилионен тираж бе разпродаден за часове, предаде Франс прес.
Електронното издание на "броя на оцелелите" може да се чете в приложение за смартфони и таблети, съобщи вестникът. То ще е достъпно за същата цена като хартиеното - 3 евро. Приложението дава възможност и да се направи абонамент за вестника, пише АФП, цитирана от БТА.
Днес на това приложение ще бъде качено съдържанието на "броя на оцелелите" на английски, испански и арабски език. Те са подготвени доброволно, под ръководството на екипа на "Шарли ебдо", от екипи на асоциацията "Репортери без граници" и на "Международен куриер" - седмичник, отразяващ световните медии, уточни "Шарли ебдо".
Приложението, изработено в сътрудничество с вестник "Монд", ще бъде достъпно за Андроид, IOS и Windows 8 в Европа и Северна Америка, както и в страните, където законите позволяват.
„Броят на оцелелите" ще бъде разпространен в общо пет милиона тираж на хартия до средата на следващата седмица.

Коментари

Новини Варна